2 Kasım 2008 Pazar

Güvenlik Kamerası

Güvenlik Kameraları kullanım amacı çeşitli nedenlerle görülmesi istenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevrilerek direk veya endirekt olarak monitöre aktarmaktır.

Gizli cctv kamera sistemleri sayesinde denetim ve kontrol sistemi kurmak ve yönetmek popüler bir gereksinim olmuştur. Güvenlik Kamera Sistemleri için çok fazla alternatif ve çözüm bulunmaktadır, Speed dome kamera sistemi saniyede 360 derece dönebilen pan tilt 28 optik zoom yapabilme özellikleri ile sabit kameraların görüntülemeyeceği bölgeleri yakınlaştırma yapabilmektedir.Speed dome cctv camera özel alanlarda güvenlik çözümü sunuyor. Kablosuz ccd kamera sistemleri ve network üzerinde çalışan ip kamera sistemleri ülkemizde son yıllarda oldukça talep görmekte olan kamera sistemleri olarak bilinir.

Güvenlik Sistemleri çözümleri sunan firmaya bizzat giderek güvenlik sistemi ürünlerini yerinde görerek ,kıyaslama yapmak, kendi ihtiyacınıza en uygun olan Güvenlik Kamera Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Güvenlik Kameraları, Alarm Sistemleri, Ip Kamera, Dvr Kart, Dijital Kayıt Cihazları, Alarm, Parmak izi vb. sistemlerle ilgili merak ettiğiniz her şeyi daha kolaylıkla ve detaylıca öğrenebilirsiniz.

Güvenlik sistemleri için doğru proje ,kaliteli ürün v ve profesyonel uygulama şarttır.

Güvenlik Kamerası türleri:
Dome Kamera:
Dome kameralar yarim bir fanus içinde lens ile (genel olarak 3,5 – 8mm varifocal lens bulunur.) montaja hazır haldedir. Montaj ayağı gerektirmeyen bu ürünler tavan montajına çok uygundur.
Pinhole Kamera: Dome kameralara göre çok hassas cihazlardır. Pinhole lensli veya normal lensli olarak çeşitleri vardır. Gizli kameralar genelde bu kameralar ile yapılmaktadır.


Speed Dome Kamera: Dome kamera gibi fanus içinde olan 3600 pan, 1800 tilt yapabilen cihazlardır. Yüksek hızda hareket eden bu kameralar alternatif oranlarda optik ve dijital zoom yapabilmektedirler.


Sabit Kamera: Hem Renkli hem de Siyah&Beyaz olarak kullanılan bu kameralar kullanıcıların piyasada en çok gördükleri ve bildikleri ürünlerdir. Her mekan için teknik detaylara uygun ürün yelpazeleri vardır. Cihaz kasasının caydırıcı olması sebebiyle banka, döviz büroları vb. alanlarda tercih edilir. Ancak konfigürasyonun oluşması için kameranın yani sıra ortamın şartlarına uygun lens (Auto, Sabit, Manuel iris lens) artı kamera ayağı veya muhafazası gerekmektedir.

Network Kamera (IP Kameralar): Network kameralar doğrudan IP tabanlı ağlara bağlanıp, ağ üzerindeki uygulamalar ile entegre olabilmekte, uzak noktalara konulduğunda ağ veya internet üzerinden erişilebilmektedirler. Network üzerindeki tüm kayıt ortamları görüntü kayıtlarının kaydedilmesinde, saklanılmasında kullanılmaktadır.

Güvenliğinizi sağlamak için satın alacağınız bir alarm sistemi, güvenlik kamerası sistemi veya yangın ihbar sisteminin ne ölçüde güvenlik sağlayacağının tespit edilmesi ; güvenlik sistemi kurulacak yerin keşfinden başlanarak, sistem montaıj, eğitim ve güvenlik sistemleri kurulum sonrasında teknik servis destek hizmetlerinin tamamının göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Güvenlik sistemi kurulurken yapılan hatalar uygulamalar, kullanıcının yanlış bilgilendirilmesi, güvenlik sistemi montajında kalitesiz yardımcı ekipman (kablo, konnektör, alçak gerilim transformatörler vb) kullanılması uzun dönem göz önüne alındığı zaman, giderilmesi oldukça zor bir süreç isteyen sorunları oluşturacağından güvenlik sistemi almadan önce çok iyi şekilde araştırmanızı tamamlamalısınız.

Tüm dünyada elektronik güvenlik sistemleri önemli olmaya devam ederek, Elektronik guvenlik sektörün dahada çok gelişeceğini, Güvenlik sistemlerinin neredeyse her sektörde evlere ve işyerine gireceğinin sinyallerini vermektedir.

Güvenlik Kamera Sistemleri ‘nin kurulum ve uygulaması, basitmiş gibi görülse bile, bir kamera sistemi kurulurken dikkat edilmesi gereken detaylar fazladır. Kamera sistemleri kurulum aşamasında her detay, kaliteli bir görüntü ve sağlıklı bir kayıt sistemi için önemlidir.

Kamera Sistemleri kurulumunda, kullanılacak kameranın teknik özellikleri ve kullanılacak yere göre uyumluluğunun yanı sıra kablo kalitesi, kayıt sisteminin kararlı çalışabilmesi çok önemlidir. Kayıtlara ulaşmak istediğinizde eğer ulaşamıyorsanız Güvenlik Sistemleri hiçbir anlam taşımaz.